Вітаю Вас Гість!
П`ятниця, 26.04.2024, 17:34
Головна | Реєстрація | Вхід | RSS

Меню сайту

Форма входу

Наше опитування

Яким проблемам інвалідів слід приділити увагу на нашому сайті
Всього відповідей: 129

Пошук

Архів записів

Друзі сайту

Статистика


Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » Архів матеріалів
Цей лист ГО "Всеукраїнська громадська організація "Всеукраїнський парламент працездатних інвалідів" надіслала Міністерству інфраструктури України.

Міністру Інфраструктури України
№ 116-11\18-1 Омеляну В.В.

Шановний Володимире Володимировичу!
До Вас звертається Громадська організація «Всеукраїнська громадська організація «Всеукраїнський парламент працездатних інвалідів» (ВГО ВППІ). Нашу організацію було запрошено для участі в круглому столі по обговоренню «Плану заходів на 2019-2021 роки з реалізації Національної транспортної стратегії України на період до 2030 року» (надалі – План), який проводиться 27 листопада 2018 року. Вищеназваний план було опрацьовано експертами ГО ВГО ВППІ, в зв’язку з чим хотілося б викласти деякі думки з цього приводу.
По-перше – те, що наша організація в цілому підтримує необхідність ухвалення запропонованого Плану і підкреслює нагальну потребу впровадження в нашій державі заходів, передбачених ним. Однак, на ... Читати далі »
Переглядів: 300 | Додав: vuppi | Дата: 27.11.2018 | Коментарі (0)

З 27 листопада по 07 грудня 2018 року в місті Києві пройде Соціальний марафон з нагоди Міжнародного дня людей з інвалідністю
Організатори марафону:
Громадська рада Фонду соціального страхування України
ГО «Всеукраїнська громадська організація «Всеукраїнський парламент працездатних інвалідів»
27 листопада 2018 року – з 12:00 – круглий стіл «Вирішення соціальних та інших питань ветеранів та внутрішньо переміщених осіб». Місце проведення: Святошинська в місті Києві РДА
28 листопада 2018 року з 10:00 до 12:00 – круглий стіл «Рівність можливостей для здійснення інвалідизованими громадянами України права на участь у суспільному та політичному житті в контексті Конвенції ООН про права людей з інвалідністю та інших міжнародних договорів». Місце проведення: Національне інформаційне агентство «Укрінформ» (вул. Богдана Хмельницького, 8\16)
28 листопада 2018 року з 15:00 – круглий стіл «Здобутки і труднощі проведення медичної реформи в Україні». Місце ... Читати далі »
Переглядів: 291 | Додав: vuppi | Дата: 26.11.2018 | Коментарі (0)

28 ЛИСТОПАДА 2018 РОКУ В ПРИМІЩЕННІ НАЦІОНАЛЬНОГО ІНФОРМАЦІЙНОГО АГЕНТСТВА «УКРІНФОРМ» З 10:00 ДО 12:00 Громадська організація «Всеукраїнська громадська організація «Всеукраїнський парламент працездатних інвалідів» (ГО ВГО ВППІ) проведе круглий стіл на тему «Рівність можливостей для здійснення інвалідизованими громадянами України права на участь у суспільному та політичному житті в контексті Конвенції ООН про права людей з інвалідністю та інших міжнародних договорів». Захід приурочений до Міжнародного дня інвалідів, який щорічно відзначається світовою спільнотою 03 грудня. Тривалість заходу – 2 години.
Дата: «28» листопада 2018 року. Час: 10:00 – 12:00 (початок реєстрації учасників з 09:30).
Під час заходу будуть розглянуті наступні питання:
1. Становище об’єднань громадян з інвалідністю, як інститутів громадянського суспільства України, в системі суспільних відносин.
2. Реальні можливості участі інвалідизованих громадян у суспільно-політичному житті України ... Читати далі »
Переглядів: 270 | Додав: vuppi | Дата: 25.11.2018 | Коментарі (0)

Конференція з проблем працевлаштування: пошуки партнерства

"Роботодавці та працівники з інвалідністю: шлях до партнерства". Такою була тема конференції, яку нещодавно провела правозахисна організація "Права людини". Конференція пройшла за сприянням Європейського Союзу та Міжнародного фонду «Відродження» в рамках проекту «Громадська синергія».
За статистикою в Україні 2 млн людей з інвалідністю з них 670 тисяч працевлаштовано, а це 26 відсотків, від загальної кількості. Показник, який влаштовує ЄС. У 2016 році держава отримала 287 млн грн штрафних санкцій за нестворені робочі місця для людей з інвалідністю, але на їх працевлаштування витрачено лише 23 млн.
Захід провадився у формі панельних дискусій. У першій панельній дискусії, яка мала назву «Роботодавець та працівник з інвалідністю: від закриття нормативу до взаємовигідної співпраці» і модератором якої виступив Радіон Квашук взяли участь представники бізнесу: "Ашан", "Білла", "Нестлє Україна", та "Good Brea ... Читати далі »
Переглядів: 256 | Додав: vuppi | Дата: 25.11.2018 | Коментарі (0)

13-14 листопада в Києві, в рамках Всеукраїнської програми «Через освіту до соціальної інтеграції та інклюзії», відбулася всеукраїнська конференція «Виклики часу - стандарти видання книг для людей з важкими порушеннями зору в Україні».
Серед учасників заходу був і Член комітету по стандартам друку шрифтом Брайля, консультант ВІТ (Консультативно-інформаційний сервісний центр при баварській спілці незрячих та слабозорих в Німеччині), який прилетів самостійно з Мюнхена, будучи тотально незрячим, аби поділитися з українськими видавцями досвідом Німеччини в галузі видавництва для незрячих.
Конференція була організована Національною Асамбеєю людей з інвалідністю та МБО «Німецько-українська партнерська мережа» в партнерстві с ОО «Харьковский центр реабилитации «Право выбора» и ВГО людей с инвалідністю зору «Генерация успішної дії», за підтримки МОЦ Дортмунд и МИД Германии в рамках проекту «Координація програм підтримки для молоді с порушеннями зору в Україні» #civilsocietycoopera ... Читати далі »
Переглядів: 308 | Додав: vuppi | Дата: 25.11.2018 | Коментарі (0)

З 23 по 29 жовтня 2018 року ГО ВГО ВППІ продовжила моніторинг європейської доступності. На цей раз наші дослідження проходили в країнах Балтії, а саме в Литві, Латвії та Естонії. Безумовно, дослідження проводилися не в усіх містах, однак побачене нами є дуже цікавим, і підуть до "скарбнички європейської доступності", яку ми невтомно поповнюємо, аби втілити найкращі приклади цієї доступності на рідних теренах.
Що особливо запам'яталося? Тракайський замок, але не той, славетний, а так званий Напівострівний, біля його встановлено чудову копію замкових споруд для осіб з вадами зору. А ще - Рундальський палац в Латвії, що колись належав герцогу Бірону. В багатьох залах цього палацу є зразки шпалер, до яких можна торкнутися руками. Це зроблено не лише для незрячих, але й для здорових відвідувачів і добре запобігає бажанню "помацати" стіну, тобто вберігає безцінні шпалери від знищення. А ще - автовокзал в Каунасі, вся територія якого охоплена тактильними доріжками. І тактильні доріжки ... Читати далі »
Переглядів: 280 | Додав: vuppi | Дата: 25.11.2018 | Коментарі (0)

Ось і добігає кінця 2018 бюджетний рік. Починають звітувати про свою діяльність відокремлені підрозділи нашої організації. В цьому році 2 відокремлених підрозділи, які працюють на рівні районів міста Києва, отримали фінансову підтримку з київського міського бюджету: Відокремлений підрозділ «Дарницька місцева (района в місті Києві) організація Всеукраїнської громадської організації «Всеукраїнський парламент працездатних інвалідів» та Відокремлений підрозділ «Печерська місцева (района в місті Києві) організація Всеукраїнської громадської організації «Всеукраїнський парламент працездатних інвалідів». Першою звітується ВП ДМО ВППІ в місті Києві.
В цьому році фінансування почало надходити з великим запізненням, практично – на початку вересня. Таким чином, всі заходи, які організація мала б проводити, починаючи з січня 2018 року, проводилися з вересня 2018 року. Першим, 02 вересня 2018 року, було проведено Просвітницько-реабілітаційний захід «Тематична екскурсія для осіб з вадами зору ... Читати далі »
Переглядів: 277 | Додав: vuppi | Дата: 25.11.2018 | Коментарі (0)

17 жовтня 2018 року в приміщенні Київської міської ради (Київської міської державної адміністрації) відбулося нагородження переможців проекту «Успішні практики реалізації місцевих ініціатив у вирішенні проблем місцевого значення». В 2018 році в рамках цього проекту були нагороджені колектив ГО «Всеукраїнська громадська організація «Всеукраїнський парламент працездатних інвалідів» та колектив Київського відділення ВГО «Всеукраїнський парламент працездатних інвалідів». Вітаємо переможців і бажаємо всім нам, киянам, щоб завдяки нашій спільній праці Київ перетворився на справжнє європейське місто, доступне та комфортне для всіх, в тому числі – для людей з інвалідністю.
Переглядів: 290 | Додав: vuppi | Дата: 22.10.2018 | Коментарі (0)

11 жовтня 2018 року в Київській міській державній адміністрації відбувся круглий стіл "Проблемні питання людей з інвалідністю (особливими потребами): питання пільг; питання облаштування безбар'єрного простору столиці". Круглий стіл був організований Громадською радою при КМДА, за ініціативи ГО "Всеукраїнська громадська організація "Всеукраїнський парламент працездатних інвалідів".
На заході були присутні представники профільних департаментів КМДА, представники об'єднань громадян різних рівнів, члени Громадської ради при КМДА тощо. На круглому столі головував Артур Олександрович Аракелян, заступник Голови Громадської ради при КМДА з гуманітарних питань.
Порядок денний круглого столу був таким:
1. Відкриття Круглого столу; представлення учасників; ознайомлення з основними проблемами теми КС
Доповідачі: А.Аракелян, В.Ботез, С.Скрипка регламент 15 хв
2. Стан виконання Департаментом транспортної інфраструктури КМДА та відповідними Комунальними підприємства ... Читати далі »
Переглядів: 325 | Додав: vuppi | Дата: 11.10.2018 | Коментарі (0)

28 вересня 2018 року в приміщенні національного інформаційного агентства «Укрінформ» проходив круглий стіл на тему «ЗАХИСТ ЛЮДЕЙ З ІНВАЛІДНІСТЮ: УСВІДОМЛЕННЯ, ДОТРИМАННЯ І ВИКОНАННЯ НОРМ МІЖНАРОДНОГО ПРАВА ДЕРЖАВОЮ, ОБ’ЄДНАННЯМИ ГРОМАДЯН І ТА САМИМИ ЛЮДЬМИ З ІНВАЛІДНІСТЮ», модератором якого була ГО ВГО «Всеукраїнський парламент працездатних інвалідів».
Рішення, які були прийняті в режимі голосування, викладені в резолюції круглого столу, що подається нижче
"РЕЗОЛЮЦІЯ КРУГЛОГО СТОЛУ
«ЗАХИСТ ЛЮДЕЙ З ІНВАЛІДНІСТЮ: УСВІДОМЛЕННЯ, ДОТРИМАННЯ І ВИКОНАННЯ НОРМ МІЖНАРОДНОГО ПРАВА ДЕРЖАВОЮ, ОБ’ЄДНАННЯМИ ГРОМАДЯН І ТА САМИМИ ЛЮДЬМИ З ІНВАЛІДНІСТЮ»
(Національне інформаційне агентство «Укрінформ», 28 вересня 2018 року
модератор заходу ГО «ВГО «Всеукраїнський парламент працездатних інвалідів»)
1. Враховуючи надзвичайно великий суспільний резонанс, викликаний питанням щодо так званої «монетизації пільг» та занепокоєння соціально незахищених верств населення, ... Читати далі »
Переглядів: 355 | Додав: vuppi | Дата: 09.10.2018 | Коментарі (0)

« 1 2 ... 32 33 34 35 36 ... 57 58 »