Вітаю Вас Гість!
Четвер, 02.05.2024, 10:29
Головна | Реєстрація | Вхід | RSS

Меню сайту

Форма входу

Наше опитування

Яким проблемам інвалідів слід приділити увагу на нашому сайті
Всього відповідей: 129

Пошук

Архів записів

Друзі сайту

Статистика


Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » Архів матеріалів
20 лютого 2019 року відбулося засідання Комітету Громадської ради при КМДА під керівництвом О. П. Лисенка. Круглий стіл на тему «Ярмарки Києва» пройшов надзвичайно конструктивно, плідно, з креативним підходом і низкою актуальних пропозицій, що відображено в підсумкових документах заходу, виступах на телебаченні і опублікованих матеріалах безпосередньо Олександра Лисенка, з якими можна ознайомитися, тому в своєму короткому коментарі, вважаю, не варто докладно зупинятися на цих виступах і матеріалах круглого столу. Хотів би лише наголости на деяких моментах, увагу на які було, на мій погляд, звернуто недостатньо. Отже, нажаль, складається враження, що не лише для вирішення питання, пов’язаного з організацією і проведенням ярмарків в місті Києві , а зрушення у вирішенні значної кількості питань, пов’язаних безпосередньо з життєдіяльністю киян (тарифна політика на міському транспорті, монетизація пільг, безбар’єрний простір, створення інституту уповноваженого з прав інвалідів в місті Києві ... Читати далі »
Переглядів: 262 | Додав: vuppi | Дата: 26.03.2019 | Коментарі (0)

01 березня відбулося перше в 2019 році і взагалі перше з моменту створення засідання міського комітету доступності, членом якого є голова ГО ВГО ВППІ, В. Б, Петровський. Як безпосередній учасник заходу, він наголосив на тому про цей захід з того, що комітет доступності в місті Києві нового скликання був створений ще на початку 2018 року. Навряд чи хто буде заперечувати, що шлях до конструктивної роботи, як і до щастя взагалі, є надскладним і тернистим, а робота для блага людей з інвалідністю здійснюється щодня і безперервно, тому засідання Комітету доступності, яке відбулося 01 березня ц.р., було першим з початку його нової каденції.
Далі - пряма мова "Нескладно в офіційних документах знайти порядок денний цього заходу і коротку оцінку заходу за результатами його проведення, тому не вважаю за доцільне повторюватися. Мабуть, краще просто висловити свої враження. Можна перевірити точну статистику, але це не змінить загальної думки, що при КМДА створено, найвірогідніше, більше сотн ... Читати далі »
Переглядів: 266 | Додав: vuppi | Дата: 26.03.2019 | Коментарі (0)

12. 11 березня 2019 з 17:30 до 19:30 року в Київському правовому клубі «PRAVOкатор» відбулася панельна дискусія «Панельне судочинство: точки доступу», учасником якої був голова ГО ВГО ВППІ, В.Б. Петровський. Оскільки ряд докладних постів було викладено безпосередніми спікерами цього заходу, Володимир Борисович хотів би підкреслити лише кілька моментів:
"Ця дискусія дійсно була дійсно актуальною і потрібною. Приємно також, що на заході була присутня ціла низка посадових осіб, відповідальних за напрямки, пов’язані з правосуддям в країні. Безперечно, хотілося б, щоб результативність проведення цього заходу була максимально ефективною, проте «курчат рахують восени». Хоча подив стосовно окремих моментів під панельної дискусії викликає певні песимістичні думки.
Не хотів би, щоб на мене хтось образився (здається, всі ми – дорослі і освічені люди), але, попри те, що тема круглого столу була присвячена доступності до правосуддя, виступ Уповноваженого Президента України з прав люде ... Читати далі »
Переглядів: 229 | Додав: vuppi | Дата: 26.03.2019 | Коментарі (0)

12 березня 2019 року було підписано договір на виконання Проекту: «Тренінги з організаційного розвитку», метою якого є посилення організаційної спроможності ГО «Всеукраїнський парламент працездатних інвалідів» (за результатами конкурсу грантів з організаційного розвитку ОГС в рамках фінансування Угоди про співпрацю №AID-121-A-14-00003 між Агентством США з міжнародного розвитку (USAID) та Громадською організацією «Ініціативний центр сприяння активності та розвитку громадського почину «Єднання»). Протягом 2-ї половини березня та 1-ї половини квітня для них будуть проведені наступні тренінги:
- 2-денний тренінг "Фандрейзинг для НУО";
- тренінг "Розвиток соціальних послуг в громаді"
- 2-денний тренінг "Розвиток волонтерства та розробка волонтерських програм"
Це означає, що члени організації зможуть отримати нові кваліфікаційні навички, які стануть їм в пригоді під час подальшої роботи як на громадських засадах, так і для професійної діяльності.
Переглядів: 274 | Додав: vuppi | Дата: 26.03.2019 | Коментарі (0)

Робоча група, засідання № 1 (25 лютого 2019 року)
Епопея з фінансовою підтримкою громадських організацій людей з інвалідністю на 2019 рік за їх безпосередньої участі розпочалася засіданням 1-ї робочої групи, яке відбулося 25 лютого 2019 року. Це засідання, фактично, виявилося безплідним, якщо не рахувати за успіх той факт, що воно закінчилося нічим, і робоча група розійшлася на тривалу перерву для доопрацювання матеріалів (в першу чергу – наказу № 17), які були представлені безпосередньо на робочій групі. Історія з фінансовою підтримкою ВГОІ досить довга і потребує окремої великої аналітичної статті, що в даному дописі робити просто недоцільно. І на протязі всього періоду надання цієї фінансової підтримки, вона, нажаль, не може похизуватися чеснотами рівності та недискримінації. Знов-таки, нажаль, і робоча група від 25 лютого 2019 року не лише не вирішила цю проблему, а й¸ до певної міри, принесла певні складності наявності наказу № 17, в першу чергу – пунктами (про оцінювання) ... Читати далі »
Переглядів: 276 | Додав: vuppi | Дата: 26.03.2019 | Коментарі (0)

Світлана Петровська, член Ради ГО ВГО ВППІ, заслужений працівник культури, історик, києвознавець в передачі ТРК "Київ", яка називається "Київські історії" (05.02.2019 року). На наш погляд, передача вийшла надзвичайно цікавою і пізнавальною. Подивитися повну версію передачі можна за наступним посиланням: https://www.youtube.com/watch?v=IJNRta7emRQ
Переглядів: 263 | Додав: vuppi | Дата: 24.03.2019 | Коментарі (0)

21 березня 2019 року з 10:30 до 12:00 в приміщенні Національного інформаційного агентства «Укрінформ» (вул. Б. Хмельницького, 8\16) ГО ВГО "Всеукраїнський парламент працездатних інвалідів" проводить круглий стіл «Доступність незрячих до правосуддя в Україні», приурочений до річниці прийняття Закону України «Про основи соціальної захищеності людей з інвалідністю в Україні».
Під час заходу будуть розглянуті наступні питання:
1. Стан доступності правозахисту для незрячих
2. Законодавчі і виконавчі аспекти забезпечення прав незрячих і отримання ними послуг з захисту їхніх прав.
3. Стан забезпечення для незрячих транспортної, архітектурної та інформаційної доступності
4. Перспективи впровадження ефективних механізмів доступності незрячих до правосуддя в державі.
Початок реєстрації о 10:00. Запрошуємо всіх бажаючих, як представників об'єднань громадян і органів влади, так і окремих громадян, взяти участь в круглому столі.
Просимо всіх, хто ... Читати далі »
Переглядів: 249 | Додав: vuppi | Дата: 13.03.2019 | Коментарі (0)

26 лютого 2019 року в приміщенні Міністерства соціальної політики України відбулося засідання Правління Фонду соціального страхування України. На цьому засіданні розглядалися наступні питання, які розглядалися:
1. Звіт про результати роботи в.о. директора Виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України та поточний фінансовий стан Фонду соціального страхування України;
2. Про призначення директора Виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України.
Нажаль, в силу ряду причин (це окрема довга розмова, і до неї слід було б повернутися пізніше, окремим дописом, спеціально присвяченим цій темі) у голови Громадської ради Фонду, В.Б. Петровського, не було нагоди виступити під час цього засідання. Однак в цьому дописі хотілося б ще раз, хоча б побіжно, звернути увагу на окремі моменти, пов’язані з підготовкою і проведенням Правління Фонду. Черговий раз (і це поки що, нажаль, регулярно відбувається на всіх засіданнях Правління та інших робочих заходах Фонду ... Читати далі »
Переглядів: 287 | Додав: vuppi | Дата: 07.03.2019 | Коментарі (0)

Дійсно, попри те, що застраховані особи справно наповнюють своїми податками бюджет Фонду, а сам Фонд, доречі (і це необхідно прискіпливо дослідити) не виконує покладених на нього зобов'язань перед застрахованими особами, маючи заборгованість, яка зростає, лише за останній місяць двічі переноситься засідання Правління Фонду. Напевно, платників податків не повинні турбувати дрібні міжусобні війні між сторонами - складовими Правління Фонду. Їх цікавить виконання гарантованих ним державою послуг. І якщо Фонд з будь-яких причин не може надати ці послуги, то, певно, необхідно в цьому розібратися і здійснити реанімаційні кроки для відновлення повноцінної роботи Фонду, з усуненням тих проблем, які призвели до нинішнього його стану, а не штучно їх затягувати. Однією з перших таких проблем, напевно, є державна складова в Правлінні Фонду. Цілком зрозумілим є місце профспілок і роботодавців, а от над місцем і роллю місцем держави, функції якої - створювати умови для ефективної роботи всього суспіл ... Читати далі »
Переглядів: 376 | Додав: vuppi | Дата: 22.02.2019 | Коментарі (0)

З якою проблемою найчастіше стикається незрячий адвокат? Мабуть, з тим, що, отримавши документ, він не має змоги прочитати його без сторонньої допомоги. Вже багато років веде боротьбу з чиновниками від судової влади давній партнер ГО ВГО "Всеукраїнський парламент працездатних інвалідів", незрячий адвокат Володимир Миколайович Турський. І ось нарешті - перша ластівка, яка, сподіваємося, віщує певні зміни: обіцянка секретаріату Цивільного касаційного суду надіслати відповідь на заяву, надруковану шрифтом Брайля. Як на наш погляд, цей лист є надзвичайно важливим і, фактично, створює прецедент, на який матимуть змогу посилатися інші юристи з вадами зору
Копію листа додаємо
Прикріплення: Картинка 1
Переглядів: 278 | Додав: vuppi | Дата: 16.02.2019 | Коментарі (0)

« 1 2 ... 30 31 32 33 34 ... 57 58 »