Вітаю Вас Гість!
П`ятниця, 26.04.2024, 15:30
Головна | Реєстрація | Вхід | RSS

Меню сайту

Форма входу

Наше опитування

Яким проблемам інвалідів слід приділити увагу на нашому сайті
Всього відповідей: 129

Пошук

Архів записів

Друзі сайту

Статистика


Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » Архів матеріалів
15 жовтня 2019 року ВП «Печерська місцева (районна в місті Києві) організація ВГО ВППІ, за фінансової підтримки з коштів Київського міського бюджету (програма «Соціальне партнерство») провела екскурсію по одному з трьох найстаріших районів міста Києва – Подолу: ««Поділ ремісничий, торгівельний, шляхетний» (повна назва заходу «Просвітницько-реабілітаційний захід «Екскурсія для членів організації «Поділ ремісничий, торгівельний, шляхетний»). Про що ж дізналися учасники цієї екскурсії:
1. коли і де було знайдено давньоруські дерев’яні будинки;
2. коли і як в Києві було введено Магдебурзьке право;
3. коли проводилися Київські контракти і як вони проходили;
4. як з’явилося київське «сухе варення»;
5. коли і чому відбулося перепланування Подолу;
6. чому отримала свою назву Шевченкова церква та інше
Також ми побачили пам’ятник засновникам Києва в дитинстві, славетний фонтан «Самсон» та пам’ятник Григорію Сковороді, найбільш відомі церкви Подолу ... Читати далі »
Переглядів: 212 | Додав: vuppi | Дата: 23.10.2019 | Коментарі (0)

22 жовтня 2019 року відбулася перша (!) за весь період зустріч київського мера, Віталія Володимировича Кличка з громадськістю нашого міста. Своїми думками з цього приводу поділився голова ГО ВГО ВППІ, Володимир Борисович Петровський, який був присутній на цьому заході. Далі - пряма мова:
"Сьогодні в КМДА відбулася зустріч з мером Києва Віталієм Кличком. Заощаджуючи наш спільний час, я не буду докладно зупинятися на перебігу зустрічі в цілому. Всі зацікавлені зможуть переглянути інформацію про неї в матеріалах Громадської ради при КМДА. Зазначу лише, що це була перша зустріч мера Києва з Громадською радою нинішньої каденції з часу, коли Віталій Володимирович був обраний мером міста Києва. Однак він публічно пообіцяв, що в подальшому такі зустрічі будуть регулярними. Після короткого виступу нашого мера про справи в місті весь подальший час (близько 1,5 години) був відведений на запитання громади і спілкування з нею. Питання були різноманітними, з різних областей життєдіяльності мі ... Читати далі »
Переглядів: 236 | Додав: vuppi | Дата: 22.10.2019 | Коментарі (0)

НЕЗРЯЧІ ТА СУСПІЛЬСТВО
ДИСКУСІЙНИЙ КЛУБ СКАЗАВ СВОЄ СЛОВО
Те, що були часи, коли наші пращури святкували новий рік восени, у вересні, факт відомий. І було це невипадково. Адже восени завершувалися основні роботи в полі та в садках, підростав молодняк свійської птиці й худоби. Пам’ятаєте: «Курчат по осені рахують»? Тоді ж підбивалися підсумки досягнутого й починали будувати плани на майбутнє.
В Україні цього року формування нової влади завершилося остаточно теж саме напередодні осені. Тож громадськість зараз не лише підбиває підсумки складної політичної боротьби року 2019, але й висловлює свої побажання до нової владі, нагадує про потреби людей, вирішення яких є найбільш актуальним. Проблеми людей з інвалідністю, зокрема й незрячих, є саме такими.
І от 19 вересня у столичному готелі «Русь» пройшов Форум організацій громадянського суспільства «Київ — столиця діалогу». Співорганізаторами форуму виступили: Департамент суспільних комунікацій виконавчого органу Ки ... Читати далі »
Переглядів: 266 | Додав: vuppi | Дата: 16.10.2019 | Коментарі (0)

"Публікую частину статті Юлії Сахарової, що приурочена до Дня білої тростини і розповідає про заступника Голови ГО ВГО "Всеукраїнський парламент працездатних інвалідів", Сергія Івановича Кириченка:
Сергей Кириченко – 57 лет, возглавляет ПОГ «Хмельницкое УПП УТОС»
«Свою незрячесть называю травматическим наследством»
Я вырос в многодетной семье – родители воспитывали восьмерых детей. Мой отец потерял зрение в 15-летнем возрасте в результате кровоизлияния в глаз. Думаю, что уровень развития современной медицины позволил бы ему восстановить зрение, но тогда, в 1933 году, это не представлялось возможным. В довоенные годы отец работал на предприятии (ПОГ «Винницкое УПП УТОС». – Ред.), затем – в колхозе, мать была дояркой.
Несмотря на слепоту, я смог получить два высших образования – юридическое и экономическое, причем первое приобретал в стенах Киевского национального университета имени Тараса Шевченко.
В годовалом возрасте произошел случай, навсегда измени ... Читати далі »
Переглядів: 199 | Додав: vuppi | Дата: 16.10.2019 | Коментарі (0)

15 жовтня 2019 року з 11:00 до 13:00 в приміщенні Національного інформаційного агентства «Укрінформ» (м. Київ, вул.. Богдана Хмельницького, 8\16) Громадська організація «Всеукраїнська громадська організація «Всеукраїнський парламент працездатних інвалідів» (ГО ВГО ВППІ) проводить круглий стіл «Кожен з нас - Президент», приурочений до Міжнародного дня білої тростини.
Під час заходу будуть розглянуті наступні питання:
1. Соціальні гарантії: забаганка чи норма міжнародного права?
2. Фінансова підтримка громадських організацій людей з інвалідністю як інструмент захисту суспільством людей з інвалідністю.
3. Рівність і недискримінація: механізм забезпечення і міра відповідальності за зловживання ресурсними можливостями
В заході візьмуть участь: Володимир Борисович Петровський, голова ГО «ВГО «Всеукраїнський парламент працездатних інвалідів», Сергій Іванович Болтівець, доктор наук, професор, голова Всеукраїнського координаційного бюро Міжнародної громадс ... Читати далі »
Переглядів: 198 | Додав: vuppi | Дата: 14.10.2019 | Коментарі (0)

12 жовтня 2019 року з 15:00 до 17:00 в Національному музеї літератури України (вул. Богдана Хмельницького, 11) відбувся благодійний концерт «Горнусь до тебе, Україно», приурочений до Покрови Пресвятої Богородиці, Дня українського козацтва, Дня УПА та Дня захисника України.
Розробник концепції концерту та виконавець пісень – Володимир Петровський. Прозвучали народні, козацькі та сучасні українські пісні на історико-патріотичну тематику.
Підготовку заходу здійснювали ГО «Всеукраїнська громадська організація «Всеукраїнський парламент працездатних інвалідів», Національний музей літератури України, ВП «Київська міська організація ВГО ВППІ», «Печерська місцева (районна в місті Києві» організація ВГО ВППІ», «Подільська місцева (районна в місті Києві» організація ВГО ВППІ», «Шевченківська місцева (районна в місті Києві» організація ВГО ВППІ», Київська місцева профспілка працездатних осіб з інвалідністю, Комітет з питань соціальної політики Громадської ради при КМДА.
Пісні, ... Читати далі »
Переглядів: 179 | Додав: vuppi | Дата: 13.10.2019 | Коментарі (0)

10 жовтня 2019 року в КМДА відбулась зустріч Громадської ради при виконавчому органі Київської ради (Київській міській державній адміністрації) з заступником голови Київської міської державної адміністрації Володимиром Вікторовичем Слончаком та керівниками підпорядкованих йому структурних підрозділів: директором Департаменту комунальної власності Андрієм Анатолійовичем Гудзьом та директором Державного архіву в м Києві Олександром Яковичем Панченком, за участю директора Департаменту суспільних комунікацй КМДА Романа Лелюка. Це вже третя зустріч з органами влади міста Києва за досить короткий час, що свідчить про активний початок роботи Громадської ради при КМДА.
Ми ж хотіли б зупинитися виключно на питаннях, піднімав на цій зустрічі, Володимир Борисович Петровський, голова ГО ВГО ВППІ, як керівник Комітету з питань соціальної політики Громадської ради та член Комітету з питань комунальної власності Громадської ради при КМДА.
Одним з найважливіших питань для громадських орг ... Читати далі »
Переглядів: 202 | Додав: vuppi | Дата: 12.10.2019 | Коментарі (0)

12 жовтня 2019 року з 15:00 до 17:00 в Національному музеї літератури України (вул. Богдана Хмельницького, 11) відбудеться благодійний концерт «Горнусь до тебе, Україно», приурочений до Покрови Пресвятої Богородиці, Дня українського козацтва, Дня УПА та Дня захисника України.
Розробник концепції концерту та виконавець пісень – Володимир Петровський. Прозвучать народні, козацькі та сучасні українські пісні на історико-патріотичну тематику.
Підготовку заходу здійснюють ГО «Всеукраїнська громадська організація «Всеукраїнський парламент працездатних інвалідів», Національний музей літератури України, ВП «Київська міська організація ВГО ВППІ», «Печерська місцева (районна в місті Києві» організація ВГО ВППІ», «Подільська місцева (районна в місті Києві» організація ВГО ВППІ», «Шевченківська місцева (районна в місті Києві» організація ВГО ВППІ», Київська місцева профспілка працездатних осіб з інвалідністю, Комітет з питань соціальної політики Громадської ради при КМДА
Запро ... Читати далі »
Прикріплення: Картинка 1
Переглядів: 189 | Додав: vuppi | Дата: 06.10.2019 | Коментарі (0)

27 вересня 2019 року відбулося засідання Громадської ради при КМДА, на якому було затверджено поіменний склад кожного з 17 її комітетів та затверджені на посадах керівники цих комітетів. В тому числі голова ГО ВГО ВППІ, Володимир Борисович Петровський, тепер вже офіційно, став головою Комітету з питань соціальної політики, що дає мені право виступати від імені цього комітету.
В одному з попередніх дописів я обіцяв висловити свої думки з приводу зустрічі з заступником голови КМДА, Мариною Петрівною Хондою та керівниками підпорядкованих їй департаментів, що проходила в той же день (тобто 27 вересня 2019 року) з 15:00 до 16:00, в рамках засідання Громадської ради. Були присутні директор Департаменту суспільних комунікацій - Роман Лелюк, заступник начальника Служби у справах дітей та сім’ї - Олексій Наумук, в.о. начальника Управління туризму та промоцій – Марина Радова, директор Департаменту соціальної політики – Руслан Світлий. Діалог, що відбувся між представниками новоствореної Г ... Читати далі »
Прикріплення: Картинка 1 ·Картинка 2
Переглядів: 251 | Додав: vuppi | Дата: 05.10.2019 | Коментарі (0)

Публікуємо допис голови ГО ВГО ВППІ, В.Б. Петровського, присвячений 4-му засіданню Київського міського комітету доступності, членом якого він є:
"18 вересня 2019 року відбулося 4-те засідання Київського міського комітету доступності. Мушу черговий раз констатувати, що, попри позитив від того факту, що його засідання зараз відбуваються регулярно, один раз на місяць, його ефективність знов-таки, нажаль, практично дорівнює нулю. В попередньому досить розлогому дописі, що стосувався третього засідання Комітету, я багато і аргументовано пояснював причини цього явища, тож зусилля заступника голови КМДА, Марини Петрівни Хонди, а у нас немає підстав ставити під сумнів щирість цих зусиль, за відсутності дієвих й ефективних важелів на тих, хто зобов’язаний вирішувати проблеми людей з інвалідністю, лишаються лише голосом волаючого в пустелі.
А от для людей з інвалідністю, які реально прагнуть змінити ситуацію, що склалася, і, в силу стану здоров’я, кожен день для них може стати оста ... Читати далі »
Переглядів: 214 | Додав: vuppi | Дата: 04.10.2019 | Коментарі (0)

« 1 2 ... 25 26 27 28 29 ... 57 58 »